Bijen worden al eeuwen door mensen gehouden voor hun honing en hun was. We staan er echter niet (vaak) bij stil dat bijen voor het ecosysteem enorm belangrijk zijn.

Albert Einstein: “Als de bij ooit uit zou sterven, volgt de mens vier jaar later”

Bijen zijn immers voor een groot deel verantwoordelijk voor de bestuiving van o.a. vruchtgewassen. Zonder bij, geen bevruchte bloesem en dus geen vrucht.

Een bij is ook een beesie en daarom heeft Stichting Beessie Imkersvereniging Blaricum een handje geholpen om geld in te zamelen ten behoeve van twee nieuwe bijenschansen in Eemnes en Huizen.

Op Koninginnedag 2013 stonden vrijwilligers van Stichting Beessie met een kraam in Huizen, waar zij o.a. voor de nieuwe bijenschansen verschillende kleinigheden aanbieden in ruil voor een leuke donatie. Van de Imkersvereniging kreeg Stichting Beessie 100 zakjes bijvriendelijk bloemenzaad ter beschikking. Alle zakjes werden verkocht! € 100,00 naar de Imkersvereniging.